Az érdekes őri és környékbeli adatok lelőhelye

ŐrLeaks

2018-ban elértük!!!!

2019. január 23. - Őrleaks

2018-ban elért nyertes ügyeinkről készítettünk most egy kisebb összefoglalót kezdésképp azoknak akik eddig nem tudták volna, hogy ezekben nekünk is szerepünk volt

Nos akkor lássuk!!

A Mátészalkaleaks csoporttal karöltve már két évig foglalkoztunk a Repülőhíd felújításának ügyével és mivel közérdekű adatigényléseinkből azt szűrtük le, hogy az állagmegóváson és kisebb javításokon kívül nem fog minőségi javulás bekövetkezni a stratégiai jelentőségű híd állapotában, ezért közérdekű javaslattal életünk a híd vagyonkezelője a MÁV, és a karbantartási munkálatokat kivitelező MÁV FKG KFT felé.

Azt  javasoltuk, hogy a két hónapos karbantartási idő alatt végezzék el  a híd felső részén található kazánlemezekből készült lapjainak csúszásmentesítését, de felvetettük azt is, hogy amennyiben lehetősége van rá a kivitelezőnek, célszerű lenne a híd lépcsőinek széleit is ellátni csúszásmentes szegélyekkel, mert minden évben,  a téli hónapokban több zúzódással és töréssel járó baleset is történt a hídon.

A  Mátészalkaleaks és az Őrleaks csoport közérdekű bejelentése értő fülekre talált, hiszen Nagy Zoltánné, a MÁV FKG KFT építési főmérnöke arról tájékoztatott minket, hogy a probléma fontosságára való tekintettel a közérdekű javaslatunkat továbbították a pálya üzemeltetője és a forrást biztosító beruházó felé, akiktől azt a választ kapták, hogy a forrást biztosítják a drágább technológia alkalmazására.

Ennek megfelelően a megrendelést módosították, így a gyalogos felüljáró felső, kazánlemezekből álló  lapjai, valamint a lépcsők,  csúszásmentes bevonófelülettel kerültek kialakításra, melyet 2018. szeptembere óta használhatnak is azok, akik átakarnak kelne a hídon.

 

Közbenjárásunknak köszönhetően, mára már megkönnyítették a az utasok hazajutását Debrecenből Őr felé

Szűk öt hónappal ezelőtt menetrendi egyeztetésre hívta az Északkelet-Magyarországi Közlekedésszervező Iroda a Mátészalkaleaks és Őrleaks csoportok képviselőit, hogy megismerje a jelenlegi menetrendről a véleményüket, illetve lehetőséget biztosítson  arra, hogy az akkor még formálódó  2018/2019.évi menetrenddel kapcsolatban előadják  javaslataikat.

A napokban megszülettek az első kézzel fogható eredményei az egyeztetésnek, hiszen több helyen módosult az aktuális buszmenetrend.

A változások:

 Gördülékenyebbé válik a hazajutás a  Debrecen-Mátészalka-Jármi-Papos-Őr-Vaja-Kántorjánosi útvonalon

A Mátészalkáról iskolai előadási napokon 15.00 órakor Kántorjánosiba induló 371 sz. járatot 15 perccel később indítják Ennek megfelelően a járat Mátészalka, autóbusz-állomásról 15.15 órakor indul és Kántorjánosi, Ady Endre u. 2. megállóhelyre 16.00 órakor érkezik.

Így a Debrecenből 13 óra 20 perckor induló, és Mátészalkára 15 óra 09 perckor érkező személyvonat utasai elérik mostantól a Jármi, Papos,Őr, Vaja,Kántorjánosi felé induló buszjáratot. Az intézkedéssel csaknem  10000 állampolgár közlekedési lehetőségei javulnak.

 

Felszerelték a kézfertőtlenítő adagolókat a Mátészalka-Debrecen vasútvonalon közlekedő vasúti kocsikba.

 

Szintén a Mátészalkaleaks csoporttal közösen sierült elérnünk, 18 hónapnyi küzdelmünk után lépésre szánta el magát a MÁV, és kézfertőtlenítő adagolókat szerelnek fel a  Mátészalka-Debrecen vasútvonalon közlekedő vasúti kocsikba.

Az adagolók felszerelése megtörtént a napokban, így ez a jogos igénye teljesült az utazóközönségnek.

A vasúttársaság az elmúlt hónapokban igyekszik a vasúti kocsik tisztításának tekintetében előrelépést elérni, így például debreceni munkavégzési helyszínnel tisztítási átvevő pozíciót hoztak létre, akinek a feladata:

  • a vasúti járművek tisztításához szükséges feltételek biztosításának megszervezése és koordinálása
  • a megtisztított járművek tisztasági minőségének ellenőrzése és a kapcsolódó adminisztráció elvégzése
  • a járműtisztítási tervek elkészítésében való részvétel
  • a tisztítást érintő utas panaszok kivizsgálása

 

A Mátészalka-Debrecen vasútvonalon az elmúlt hónapokban a vasúti kocsik tisztasága szemmel láthatólag nőtt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://orleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr7114584482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása